fredag 20 maj 2011

Drakonia


Världskartor är något som alltid har fascinerat mig. Fortfarande så är kartan det första Jag slår upp i en ny fantasybok. En fantasybok utan karta känns ungefär som en fågel utan vingar, den kommer aldrig att flyga och nå de högre höjderna. Så nu när min karta över den Etrakiska världen är färdig för andra gången känns det bra att det finns sex världar till att rita. Jag kan ju inte rita om Etrakien varje gång som lusten att skapa en världskarta tränger på.

Så möt Drakonia en av de sju världarna i mitt universum. Drakonia var ursprungligen Drakonernas hem, en humanoid ras med ett drakliknande utseende som var väl bevandrade i magi och drömtydning. Likväl som det finns sju världar, alla skapade av en av de sju Arkonterna finns det också sju humanoida raser, en ras för varje värld. Efter att gudarnas krig slutade i katastrof för alla inblandade kom det att visa sig att människan var den livskraftigaste av alla de humanoida raserna, varför det också är människan som idag dominerar alla världar.

Men nu tillbaka till Drakonerna. Drakonerna var den ras som upptäckte sprickan mellan den fysiska världen och drömvärlden. En spricka som ledde till gränslandet och som möjliggjorde resor mellan de olika världarna. Det var Drakonerna som byggde upp det nätverk av säkra passager världarna mellan som sedan kom att nyttjas av alla humanoida raser. Kunskapen om gränslandet och byggandet av passagerna kom att ge Drakonerna en särställning bland de humanoida raserna och deras rikedom och makt kom att bli enorm. Drakonernas stora svaghet var dock reproduktionen En Drakon kan leva mycket länge, långt längre än övriga humanoida raser. Av den anledningen är deras reproduktionstakt mycket låg. När Gudarnas krig slutade med en katastrof som ledde till båda gudars och imperiers undergång kom Drakonernas antal att minska drastiskt. En minskning som de aldrig kom att hämta sig från. Idag dominerar människan Drakonia, så som hon dominerar alla världar. Drakonerna har förvandlats till myter och legender som människan förtäljer om vid lägerelden eller som sagor för barnen när de är små. Men det sägs att det fortfarande finns en spillra kvar av detta folk, i avlägsna trakter bland ruinerna till sitt folks en gång så stolta städer.

Världen Drakonia i sig är hårt ärrat av förödelsen som skedde under slutfasen av gudarnas krig. Temperaturen är väldigt hög och perioder av torka bryts ofta av perioder med ihållande regn. De inre delarna av världen är en enda stor öken med brännande hetta som enda sällskap. Vid kusterna blomstrar dock flora och fauna och klimatet har gett upphov till ett flertal regnskogar. På slätterna där emellan har ett flertal civilisationer vuxit fram. Livet här kan ändå beskrivas som gott. Man behärskar bevattningstekniker vilket möjliggjör odling trots torkan och vid regnperioderna är det framförallt fisk som är huvudfödan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar